colorbox node ve menu attributes

Colorbox eklentisini bilmeyeniniz yoktur fakat colorbox ile düğümleride gösterebileceğinizi biliyor muydunuz? Yada diyelim popup şeklinde açılan kullanıcı kayıt formu yada login formu hoş bir görüntü olabilir değilmi. Eğer bilmiyorsanız yada bu konu hakkında yardıma ihtiyacınız varsa ahada yetiştim arkadaşlar.
yapacağımız bu uygulama sayesinde iki eklentininde hem ne işe yaradığını hemde özelliklerinin ne olduğu hakkında bilgi edineceksiniz, geliştirmek ve daha farklı biçimlerde kullanmak sizlerin marifetine kalmış.Şimdi isterseniz başlayalım artık.

Tabiki ilk önce colorbox eklentisini indirmeniz gerekiyor, bunun yanında colorboxun js dosyasını da indirip sites/all/libraries klasörüne atın. Artı olarak bir kaç modül daha kuracağız, bu modüller Colorbox Node ve menu attributes. Bu Bilgileri verirken sizin modülleri nasıl kurduğunuzu bildiğinizi varsayarak anlatıyorum. Eğer bilmiyorsanız lütfen mesaj yazın elimden geldiğince yardımcı olacağım. Neyse konumuza geri dönelim. Colorbox un js dosyasını libraries klasörüne attıktan sonra modülleri kurun. Kuararken herhangi bir bağımlılık isterse yani başka bir modülün daha onuda kurun eğer libraries modülü etkinse sıkıntı çıkmayacaktır.

Modülleri indirdiniz ve kurdunuz şimdi sıra geldi yapmamız gereken işlemlere.
Asıl olarak yapmamız gereken şey colorbox un css classını kullanmak. Gerisi zaten oldukça basit.

Yönetimi tıklayın ve colorbox un ayarlarına girin orada zaten açıkça anlatılmış olan şu yazıyı göreceksiniz.

Sıra geldi yapmamız gerekn işlemlere diyelim ki bir içeriğiniz var ve bu içeriği colorbox ile göstermek istiyorsunuz. istediğiniz bir menü ye yeni menü olarak ekleyeceksiniz. İşte MENU ATTRİBUTES burada devreye giriyor menu attributes menü öğelerini istediğiniz şekilde biçimlendirebilmeniz için size çok değişik seçenekler sunar. Bunlardan biriside istediğiniz menu öğesine başka bir class atamaktır. Bu sayede bir çok değişik renkte linkler oluşturabilirsiniz mesela ama biz burada coorboxun classını kullanarak düğümleri bir colorbox pencere içinde göstereceğiz.
 Var olani bir içeriğimi bir colorbox pencerede göstreceğim. bunu için önce bir menüye bağlantı ekleyeceğim. Ben bir menüye atıyorum fakat siz isterseniz bir düğüm içinde geçen bir kelimeyede bunu uygulayabilirsiniz seçim size kalmış. Menü öğesini artık oluşturalım.
structure>menus>main menu(ben bu menüyü tercih ettim)>add link itıkladığınızda artık menu attributesin marifetini görebilirsiniz. Oda ne! İstediğiniz gibi ayarlama yapabileceğiniz bir sürü yeni özellik gelmiş.


Burada menü eklerken iki şeye dikkat edeceğiz. Birincisi adresi naıl yazmamız gerektiği ikincisi ise kullanacağımız class.
Evet arkadaşlar bu iş için oluşturduğum ilk içeriğin linki şu şekilde 127.0.0.1/denemeler/node/1

Bu içerik için ana menüde oluşturacağımız linke bir sim verdik link kısmına ise ben 
node/1?width=1024&height=600 
şeklinde bir link veriyorum buradaki amacım açılacak olan pencerenin boyutlarını belirlemek, yani colorbox açıldığında 1024 px lik bir genişlik ve 600 px lik bir yüksekliği olsun istiyorum siz bunları kendi ihtiyaçlarınıza göre şekillendirebilirsiniz. Evet sıra geldi classımızı atmaya işte burada colorboxun colorbox-load clasını kullanacağız. menu attributes ile gelen yeni alanlardan class bölümüne colorbox-load yazın ve kaydedin. Ana sayfaya gelin ve linki tıklayın EVET OLDU! Fakat bir problem var bütün bir sayfayı gösyeriyor sadece düğümü değil! Evet arkadaşlar burada yapmamız gereken şey 
sites>all>themes>(temanız)>
içerisine girmek ve burada bir colorbox--node.tpl.php dosyası oluşturmak. node.tpl.php dosyasını içeriğin kopyalayın ve colorbox--node.tpl.php dosyasını içine kaydedin buradada görünmesini istemediğiniz alanları silin böylece sadece düğümün görünmesini sağlayabilirsiniz.
Yok arkadaş. ben bunlarla uğraşamam derseniz bir menüye bağlamayı unutun size düğüm sayfası ve blok verelim.

Buradan sonraki kısmı colorbox node  ve menu attributes 2 isimli yazımızda bulabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Program Kurma, Kaldırma Gibi Temel Linux Komutları

Zorin OS tecrübem!..

Linux üzerinde Şapkalı Harf Nasıl yazılır?