Content Tab



       Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Bazı sıkıntılar yüzünden uzak kaldım fakat yeni bir dersimizle tekrar buluştuğumuz için mutluyum inşallah bundan sonra son sürat devam edeceğim. Sizinde yorumlarınızla katkılarınızı bekliyorum.


        Bir projemde lazım olmuştu. Kullanıcıların girdikleri içerikleri kullanıcının sayfasında ona listeletmem gerekiyordu. O zaman bu eklentiden haberdar olmdığım için views kullanarak bunu yapmıştım. Haa views ile yapılabiliyorsa ben neden bunla uğraşiyim diyorsanız oda sizin bileceğiniz bir iş; yok daha acemi iseniz, hiç te viewste uğraşmiyim diyorsanız tam size göre bir eklenti.

        Bu eklentinin yaptığı iş kullanıcının sayfasında tab menüye, o kişiye ait içeriklerin listeleneceği bir menü öğesi daha atıyor. İçerik türlerine göre filtreleme yaptığını da hatırlatmakta fayda var. Kurulum ve kullanımı oldukça basit. Sadece şu adresten modülü indirin ve modules klasörüne çıkartın kurulumunuzu yapın.



       Kurulum bittikten sonra configuration sayfasında Content Tab Settings adıyla modülün ayar sayfasına ulaşabilirsiniz. Görünümü şu şekilde;



      Bu sayfa yardımıyla nelerin görüntülenmesi gerektiğini ayarlayabilirsiniz. Ayrıca eğer kişilere düzenleme için yetkiler vermek istiyorsanız kişiler->izinler sayfasından kullanıcı izinlerini gerektiği gibi ayarlayın.


      Başka bir yazıda görüşmek üzere....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Program Kurma, Kaldırma Gibi Temel Linux Komutları

Zorin OS tecrübem!..

Linux üzerinde Şapkalı Harf Nasıl yazılır?