Multifield & Multiple value field

Bazen öyle durumlar olurki bir alan için birden fazla değere ihtiyaç duyarız. Farz edinki bir bir ürün için birkaç fiyat tanımlamanız gerekiyor. örneğin atkı, bere, kazak üçlüsü için bir fiyat verebilirsiniz ama aynı zamanda sadece atkı ve bereyi de ayrıca satabilecek bütünü kombinasyonlarıda ayrı ayrı satmak isteyebilirsiniz bu ürünlerin hepsi için ayı ayrı değerler girmektense hepsini tek kalemde halletmek isteyebilirsiniz. işte bu gibi durumlarda multi field yada Multiple value field gibi eklentiler imdadımıza yetişir.
Aslında temel mantık olarak ikiside benzer işler görmesine rağmen ikiside kullanıma değer eklentiler. tercih artık bizim ne gibi başka beklentiler içerisine girdiğimizle sınırlanacak mesela bu eklentilerden aynı zamanda views ilede entegre çlışmasını isteyebilirsiniz, bu sizin için seçim açısından önemli bir değer olablir.
Bu eklentilerden Multiple value field aynı zamanda Field collection ekletisine de ihityaç duyuyor, uzun uzadıya anlatmaktansa zaten modülün drupal daki sayfasında ihitiyaç duyduğu eklentileri indirip kurabilirsiniz.
İki eklenti içinde ilk öncelikle yapmanız gerek şey eklemek isteidiğiniz multi alanların hangi içerik türüne ekleyecekseniz o içerik türüne yeni bir alan eklemek ve alan türü kısmından fiel collection yada multiplefield türünü seçmek olacak, sonrasında bu öğeler için yapı altında yeni alanlar ekleyebileceğiniz ayar sayfası açılacak. ilgili linkleri tıklarak giriş yaptığımız sayfada eklemek istediğimiz kadar alan ekleyip bu oluşturduğumuz grupları gidip tekrar içerik türü alanları yönet sekmesi altında yeni eklemiş olduğumuz alana kaydetmek olacak görüntüyü yönet kısmından istediğimiz gibi ayarları yapıp keyfini sürün. Hayırlı olsun :) Yeni bir derste görüşmek üzere...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Program Kurma, Kaldırma Gibi Temel Linux Komutları

Zorin OS tecrübem!..

Linux üzerinde Şapkalı Harf Nasıl yazılır?